Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دلیل ناقص بودن تجهیزات ایمنی و استاندارد نبودن آسانسور برج خلیج فارس قزوین، در صورت وقوع آتش‌سوزی مشکلات جدی جان ساکنان در برج را تهدید می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، در شرایطی که 2 تیرماه امسال دادستان و متعاقب آن شهردار قزوین دستور تخلیه برج خلیج فارس را به دلیل وجود نقص‌های ایمنی صادر کردند، شایعاتی پیرامونی عدم استحکام بنا و شباهت شرایط آن با ساختمان متروپل آبادان در فضای مجازی دست به دست می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال تحقیقات خبرگزاری تسنیم نشان می‌دهد که به دلیل ناقص بودن تجهیزات ایمنی و استاندارد نبودن آسانسور برج خلیج فارس قزوین در صورت وقوع آتش‌سوزی مشکلات جدی جان ساکنان در برج را تهدید می‌کند.

سازنده برج خلیج فارس بدون برطرف کردن اشکالات ایمنی واحدهای آن را واگذار کرد

عضو شورای شهر قزوین با بیان اینکه برج خلیج فارس اشکالات فنی و ایمنی دارد، اظهار داشت: اگر همین الآن اتفاق ساختمان پلاسکو در این ساختمان پیش بیاید، نه پله‌های فرار به ساکنان برج کمک می‌کنند و نه آسانسورهایش. در حالی که یک ساختمان نوساز مانند برج خلیج فارس نباید مانند ساختمان قدیمی پلاسکو دچار این عارضه شود.

فاطمه اشدری اضافه کرد: یک ساختمان وقتی بعد از ساخت قرار است به بهره‌برداری برسد، استحکام بنا، پایان کار و تمامی امتیازات خودش را در واگذاری به شخص دیگر داشته باشد و سازنده بنا خلاف کرده که بدون این امتیازها که بایستی به مالک جدید بدهد، ملکش را فروخته و آن طرف مقابل اشتباه کرده که بدون این شرایط این ملک را خریده و اجاره کرده است.

وی ادامه داد: سازنده برج خلیج فارس سازنده معتبری در این شهر است، ولی از اینکه بدون پایان کار ملکش را در اجاره یا فروش برای دیگران قرار می‌دهد، تخلف است و البته شهروندان ما هم نباید بدون پایان کار برای تملک یا اجاره ساختمانی اقدام کنند.

اشدری تصریح کرد: کمیسون ماده 100 شهرداری وقتی این تخلفات و مشکلات ساخت‌وساز را به سازنده برج تذکر می‌دهد، این آقا باید مشکلات برج را اصلاح کند، چون خلیج فارس ساختمان کوچکی نیست. بنابراین با توجه به اینکه سرنوشت و زندگی مردم در دست این سازنده است و باید امنیت در ساخت‌وساز را تأمین کند، بنابراین نباید فقط به فکر منافع مادی خودش باشد.

شهربازی و تالار پذیرایی خلیح فارس مشکلات ایمنی و آتش‌نشانی دارند

از سوی دیگر، سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین هم با بیان اینکه شهرداری تنها نهادی است که با معضل ساختمان‌های بلندمرتبه ناایمن برخورد کند، گفت: دستگاه‌های دیگر از جمله نظام مهندسی و اداره‌کل راه و شهرسازی هم باید این کار را انجام دهند. در واقع شهرداری به تنهایی ابزارهای قانونی لازم را ندارد که بتواند مالکان ساختمان‌های جدید بلندمرتبه‌ای که در شهر وجود دارد و مردم در آن ساکن هستند را مجبور کند که پایان کار دریافت کنند.

شیوا شهرام‌فر دلیل ورود شهرداری و دستگاه قضایی به موضوع برج خلیج فارس را حساسیت‌های خاص پیرامون این بنا دانست و افزود: در واقع شهربازی و تالار پذیرایی برج خلیج فارس مشکلات ایمنی و آتش‌نشانی دارند که سازمان آتش‌نشانی شهرداری گزارش آن را در مجمعی که برای ساماندهی بناهای ناایمن در سازمان بازرسی کل تشکیل شده، ارائه کرده است.

اتاق اصناف برای صدور پروانه کسب از شهرداری استعلام نمی‌کند

معاون شهردار قزوین درباره علت استقرار صنوف و کسبه در برج خلیج فارس گفت: متاسفانه اتحادیه‌های صنفی و اتاق اصناف هیچ استعلامی برای صدور جواز کسب از شهرداری نمی‌کنند. یعنی اگر قبل از استقرار این مشاغل در برج خلیج فارس از شهرداری سؤال می‌شد که آیا این شغل‌ها می‌توانند اینجا مستقر شوند، پاسخ شهرداری قطعاً منفی بود، چون برج پایان کار ندارد.

شهرام‌فر ادامه داد: با این حال این موضوع را در اداره‌کل بازرسی پیگیری کردیم که متوجه شدیم اتاق اصناف کشور به کل اصناف بخشنامه‌ای زده بود که از شهرداری‌ها استعلام نکنید. بنابراین به این موضوع ورود کردیم و به دادستانی هم نامه زدیم. دادستان هم ورود کرده و به اتاق اصناف و اتحادیه‌ها نامه زده که موظفید قبل از اینکه جواز کسب صادر کنید، حتماً از شهرداری‌ها استعلام کنید.

خلیج فارس متروپل نیست

اما عضو دیگر شورای شهر قزوین با بیان اینکه برای برج خلیج فارس به علت عدم رعایت استحکام بنا حکم تخلیه صادر نشده است، گفت: این دستور تخلیه برای این صادر شده که این برج موارد ایمنی مربوط به آتش‌نشانی و آسانسور را مراعات نکرده است. در حالی که الآن طوری در اذهان عمومی جا افتاده که فکر می‌کنند این ساختمان شبیه متروپل است.

ولی چگینی اضافه کرد: همین شایعات باعث شده که مردم از پیاده‌رو که می‌خواهند رد شوند، دیگر از زیر این ساختمان رد نمی‌شوند و کسبه‌ای که در این مجتمع یا برج کار می‌کنند، به ویژه کسانی که در این برج مغازه خریده‌اند، آسیب‌های جبران‌ناپذیری متحمل شوند. در حالی که برج خلیج فارس به هیچ‌وجه شبیه متروپل نیست و خطر ریزش و مشکلاتی از این دست ندارد.

واکنش شهرداری تهران به "ساخت 200 ساختمان شبیه متروپل در تهران"هشداری که تسنیم یک‌سال پیش داد‌؛ مسئولان به متروپل‌های سنندج توجهی نکردند + تصاویرساخت 3 متروپل غیرمجاز در ار‌ومیه/ مجتمع‌های تجاری "ترک‌مال، اوریاد و سیتادیوم" مجوز نظارت نظام مهندسی ندارند

به گزارش تسنیم، با وجود اینکه برج خلیج فارس از دیدگاه کارشناسان نقص استحکام نداشته و سازه‌ محکمی دارد، اما پیش‌بینی نشدن موارد ایمنی و مدیریت بحران از جمله نبود سازوکاری برای فرار ساکنان هنگام آتش‌سوزی در این ساختمان بلندمرتبه بسیار نگران‌کننده است و به همین خاطر دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور اصرار زیادی برای اصلاح نقص‌های ایمنی این بنا دارند. ضمن اینکه ورود اخیر شهرداری قزوین هم به این حوزه مسئولیت‌مدارانه ارزیابی می‌شود و سازنده بنا باید پاسخگوی تخلفات خود درباره واگذاری واحدهای برج قبل از اخذ پایان کار باشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای اسلامی قزوین حادثه ساختمان پلاسکو استانداری قزوین متروپل شورای اسلامی قزوین حادثه ساختمان پلاسکو استانداری قزوین متروپل برج خلیج فارس اتاق اصناف پایان کار آتش نشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون گیلان، نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد.

سیاوش آقاجانی امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در نشست تخصصی ایمنی کار، سرمایه گذاری در بخش ایمنی را خدمت رسانی به جامعه کار و تولید دانست و اظهار کرد: فعالان حوزه ایمنی به جهش تولید کمک می کنند.

وی با اشاره به برگزاری چهار همایش ایمنی کار در سال گذشته، افزود: امروز نخستین همایش ایمنی کار سال ۱۴۰۳ را با همت و مشارکت بخش دولتی و خصوصی برگزار می‌کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم آسیب شناسی حوادث در کارگاه های ساختمانی، پویایی ریسک، ایمنی در صنایع فلزی و کاربرد هوش مصنوعی در ایمنی کار به عنوان مسائل مبتلابه عصر حاضر، تصریح کرد: نیازمند به روز شدن در ایمنی کار هستیم.

آقاجانی با اشاره به آثار مثبت همراهی جامعه کارگری و کارفرمایی به ویژه در بخش صیانت از نیروی کار و ایمنی، خاطرنشان کرد: شاهد پیشرفت های جدی در تولید و اشتغال و ایمنی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه از همه حلقه های موثر در ایمنی شامل آموزش، نظارت، مسئولان ایمنی و برخورد قانونی استفاده خواهیم کرد، گفت: از پای کار بودن تشکلات مرتبط با ایمنی در استان قدردانی می کنیم.

مدیرکل تعاون گیلان برخورد با کارفرمایان متخلف به ویژه در کارگاه های پر خطر را در کنار بازرسی و نظارت و آموزش، یک امر لازم دانست و بیان کرد: اگر ایمنی کار رعایت نشود، اولین آسیب برای تولیدکننده است و لذا نیازمند تبیین و نشر فرهنگ ایمنی کار در میان تولیدکنندگان نیز هستیم، زیرا صیانت از نیروی کار، صیانت از تولید را به دنبال دارد.

آقاجانی نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد و لذا تمرکز اول بازرسان کار براساس ارزیابی ریسک، در حوزه ساختمان بوده است که این از سیاست های اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز می باشد.

وی با بیان اینکه نظارت بر کارگاه های ساختمانی توسط بازرس ویژه و تخصصی انجام می شود تا حوادث را کاهش دهیم، گفت: بیشترین آمار برخورد با کارفرمایان متخلف در کارگاه های پرخطر مربوط به کارگاه های ساختمانی است؛ در واقع هم کمیت و هم شدت حوادث در کارگاه ساختمانی بالاست و این یعنی کارگاه های ساختمانی دارای بالاترین ریسک حوادث هستند.

مدیرکل تعاون گیلان اتصال حلقه های حوزه ایمنی را با حلقه ضمانت اجرایی عملی دانست و متذکر شد: در کنار آموزش و نظارت، از ابزارهای قانونی استفاده خواهیم کرد تا شاهد کاهش بیشتر حوادث ناشی از کار به ویژه در کارگاه های ساختمانی باشیم.

وی با بیان اینکه طبق قانون کار، هزینه های ایمنی در کارگاه های ساختمانی قبل از آغاز کار باید محاسبه شود، افزود: نیازمند صدور دستورالعمل ها و ایجاد فرایندهای کاری در دستگاه های متولی حوزه صنعت ساختمان و نظام مهندسی برای ایمنی هستیم. همچنین باید به طرف صنعتی سازی برویم، زیرا با صنعت ساختمان سازی سنتی و نا ایمن مواجه هستیم، اما صنعتی سازی می تواند حوادث را کاهش دهد.

آقاجانی صنعتی سازی را موجب افزایش سرعت کار و کاهش حوادث دانست و تصریح کرد: باید سواد ایمنی در کارگاه ها ارتقا پیدا کند و کارفرمایان با زبان ارزیابی و مدیریت ریسک آشنا شوند.

وی همچنین به کمبود فارغ التحصیلان ایمنی و درآمدهای غیر متناسب آنها اشاره کرد و گفت: موضوع ایمنی و سلامت فقط مادی نیست و حفظ جان انسان ها جنبه معنوی نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • واژگونی پراید در آزادراه قزوین- تهران ۳ فوتی برجای گذاشت
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • از اسرائیل خواسته‌ایم برای مقابله با پهپادهای ایرانی به ما مشاوره بدهد
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس + سند
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان