Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@23:29:23 GMT

آوار آرزو‌های مالک متروپل آبادان!

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۰۲۵۶

آوار آرزو‌های مالک متروپل آبادان!

چهار برادر که پدرشان بنّا بود و با گاری آجیل‌فروشی می‌کرد. چند سال بعد پسر‌ها درس‌خوانده شده و دو نفرشان وارد کار ساخت‌وساز شدند. بعد‌ها گاری آجیل‌فروشی به مغازه آجیل‌فروشی تبدیل شد و پسران بنای ساختمان، پیمانکار ساخت‌وساز شدند. یکی از پسر‌ها رهبری خانواده و مدیریت چند هزار میلیاردی کسب‌وکار را برعهده گرفت و بعد از سال‌ها کار ساختمانی در نهایت آنطور که می‌گویند، زیر آوار یکی از همان ساختمان‌ها نیز درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مردم و مسوولان او را قهرمان آبادان می‌دانستند که توانسته بود این شهر را با ساخت‌وساز‌های آنچنانی تا حدودی آباد کند. حمایت مسوولان وقت از او در عکس‌ها و خبر‌هایی که سال‌ها از او منتشر می‌شد، اما سبب شده بود تا برخی بر این باور باشند که عبدالباقی آنچه اکنون دارد از راه ارتباطی با همان مسوولان به دست آورده، به همین دلیل حتی پیش از ریزش ساختمان متروپل نیز مغضوب برخی همشهریان خود بود. بعد از ریزش، اما اوضاع کمی فرق کرد. حالا دیگر گمان‌ها و پچ‌پچ‌های مردم به سرتیتر خبر رسانه‌ها تبدیل شد و پرسشی که ایجاد شد این بود که عبدالباقی سر همین یک فقره ساختمان چطور توانسته بدون دریافت مجوز‌های لازم، پروژه را به این اندازه از پیشرفت برساند؛ اتفاقی که سبب شد استعداد فوق‌العاده او در شناسایی زمین‌های مرغوب نیز به کمکش نیاید. بی‌اعتمادی به او که ناشی از فوت چندتن از شهروندان آبادانی بود، حتی سبب شد که عده زیادی مرگ او را در زیر آوار متروپل باور نکنند.

حسین عبدالباقی، مالک برج فروریخته متروپل، که بسیاری بعد از این حادثه مرگبار نامش را شنیدند، سال‌هاست که در آبادان و خوزستان نامی آشناست. بیلبورد‌های تبلیغاتی پروژه‌های «گروه ساختمانی عبدالباقی»، مثل برج و شهرک‌های ساخته‌شده و نشده‌اش در چهارگوشه شهر پیش چشم آبادانی‌هاست و نام «حسین عبدالباقی» با داستان یک خانواده بر املاک و پروژه‌های ساخت‌وساز شهر گره خورده است. چهره برگزیده جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان خوزستان، چهره برگزیده جشنواره مهارت اروند و برنده تندیس چهره ماندگار صنعت ازجمله دستاورد‌های «حسین عبدالباقی» در چند سال اخیر بود.

یک روز بعد از ریختن ساختمان شماره۲ متروپل، دادستانی خوزستان خبر داد که جنازه غیرقابل تشخیصی را از زیر آوار بیرون کشیده‌اند و بعد از بررسی اسناد هویتی که از جسد کشف شده، به این نتیجه رسیده‌اند که جسد حسین عبدالباقی است. دادستان گفت که هویت او را هم مرکز تشخیص هویت پلیس و هم پزشکی قانونی تایید کرده‌اند. هرچند ساعاتی بعد از فروریختن این برج یکی از خبرگزاری‌ها خبر بازداشت مالک و پیمانکار برج با حکم دادستان ویژه آبادان را منتشر کرده بود، اما درنهایت اعلام شد که خبر بازداشت مالک اشتباه بود و «صدور حکم بازداشت»، خبر درستی است.

همزمان یکی از مدیران منطقه آزاد اروند هم درباره سرنوشت عبدالباقی گفت که «ابتدا خبر آمد که ایشان را بازداشت کرده‌اند، اما ساعت حدود سه نیمه‌شب در جلسه شواهد نشان داد ایشان در ساختمان بودند.»

یکی از شواهد، به گفته این مدیر، کشته شدن «نفر امین» حسین عبدالباقی است که همیشه همراه او بوده و در زیر آوار فوت شده است. ازجمله شواهد دیگر روایت پرسنل است که گفته‌اند مالک در ساختمان بوده، بی‌خبری خانواده از عبدالباقی و همین‌طور واقع شدن دفتر او در قسمت تخریب‌شده ساختمان.


عبدالباقی کیست؟
حسین عبدالباقی متولد۱۳۶۰، مدیرعامل و رییس هیات‌مدیره هلدینگ عبدالباقی است. در سایت اینترنتی این شرکت نوشته شده که فعالیت آن ۶۵سال پیش در قالب یک گروه ساختمان‌سازی شروع شده است.

کار اصلی این شرکت خانوادگی -با مسوولیت برادران عبدالباقی- ساخت برج‌های مسکونی و اداری، انبوه‌سازی و شهرک‌سازی است، اما از ۳۰سال پیش فعالیت‌هایش را با تولید و توزیع گسترده آجیل و خشکبار و راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای گسترش داد.

در سایت این شرکت انبوهی از پروژه‌های ساخته‌شده یا در دست ساخت دیده می‌شود. بازار سنتی فیدوس، شهرک خودرویی آبادان و مجتمع تجاری الماس الوند ازجمله پروژه‌هایی هستند که این شرکت ساخته و برج شماره دو متروپل در میان پروژه‌های در دست ساخت دیده می‌شود. ساختمان شماره یک، دو سال پیش افتتاح و بهره‌برداری شده بود. در بخش پروژه‌های آینده هلدینگ عبدالباقی تنها نام «شهر رویایی الماس آبادان» به چشم می‌خورد؛ رویایی که معلوم نیست محقق شود.

برج‌های دوقلوی متروپل
در چند سال اخیر، نام و نشان این شرکت و مدیرش به‌وفور در خبر‌ها و عکس‌ها دیده می‌شود. یکی از این عکس‌ها که در سایت هلدینگ هم دیده می‌شود، حسین عبدالباقی در کنار مسوولان در حال افتتاح فاز اول متروپل هستند. روی پارچه‌نوشته‌ای که در دیده می‌شود نوشته شده است: «برج‌های دوقلوی متروپل» در خبری که سایت استانداری خوزستان در تاریخ ۱۸بهمن ۹۸ از این مراسم منتشر کرده این برج «بزرگ‌ترین مجتمع پزشکی منطقه آزاد اروند» توصیف شده و آمده است: «این پروژه مجموعه‌ای شاخص در زمینه ارائه خدمات در حوزه سلامت به شهروندان شریف این منطقه و گردشگران عراقی و دیگر کشور‌های حوزه خلیج‌فارس است.» در این خبر گفته شده که «تمامی استاندارد‌های معاونت آموزش پزشکی کشور» در ساخت این مجتمع که با «استفاده از متریال صددرصد ایرانی» ساخته شده، رعایت شده است.

اسناد تخلف
طی ۲۴ساعتِ بعد از فروریختن ساختمان متروپل، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پر شد از روایت‌ها و اسناد مربوط به تخلف‌های گسترده در ساخت برج‌های دوقلو. صادق خلیلیان، استاندار خوزستان گفت: برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد که رعایت نشدن قوانین و مقررات و اصول فنی در ساخت مجتمع متروپل دلیل اولیه ریزش این بناست. او گفته است مجوز احداث این ساختمان قبل از سال۹۸ برای ۶طبقه صادر شده بود، اما بعدا سه و دو طبقه به آن اضافه شده است. یکی دیگر از اسناد که در شبکه‌های اجتماعی هم دست‌به‌دست می‌شود اخطاریه‌ای مربوط به سال۹۸ است که اضافه شدن سه طبقه مازاد بر طراحی را تایید می‌کند.

این سند به اشکالات سازه‌ای زیادی در متروپل اشاره می‌کند و با هشدار درباره آینده آن، خواهان توقف کار برای بررسی کامل سازه و ارائه نقشه‌های مقاوم‌سازی می‌شود.

مرگ زیر آوار آرزو
حسین عبدالباقی ۹ماه پیش و هنگام ساخت برج۲ در وصف این بنا گفته بود که سازه بتنی متروپل با شمع‌کوبی‌های ۲۷متری و به‌طور کامل ضد زلزله ساخته شده است. او از برنامه‌های متنوعی که برای ساختمان شماره۲ داشت، تعریف کرد و گفت که این برج دارای نمایی آجری-سنگی مطابق معماری اصیل شهر آبادان با نورپردازی حرفه‌ای و چشم‌نوازی است که امکان ورود آمبولانس و خودروی شخصی به پارکینگ طبقاتی، تردد راحت و ایمن مراجعان در میان برج‌ها از طریق دو پل شیشه‌ای را با آسودگی خاطر برای آنان به همراه خواهد داشت. آن‌طورکه می‌گویند او خود زیر آوار همین ساختمان ماند.

در سایت این شرکت انبوهی از پروژه‌های ساخته‌شده یا در دست ساخت دیده می‌شود. بازار سنتی فیدوس، شهرک خودرویی آبادان و مجتمع تجاری الماس الوند ازجمله پروژه‌هایی است که این شرکت ساخته و برج شماره دو متروپل در میان پروژه‌های در دست ساخت دیده می‌شود.

منبع: صبح نو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: متروپل آبادان ریزش ساختمان حسین عبدالباقی ساخته شده ساخت وساز زیر آوار برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با حضور صابر جعفری کافی‌آباد رئیس مرکز طرح‌های ملی، سجاد یاهک معاون مرکز طرح‌های ملی، سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدا جعفری کافی اباد با اشاره به اینکه دو سال است مسئولیت دفتر طرح‌های ملی را برعهده دارد، درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز گفت: یک دهه ما شاهد رکود در تولید و مدیریت داده‌های سیاست گذاران ذی ربط بودیم و حال این روند احیا شده و این اتفاق نتیجه شجاعت دولت جدید و همکاری پژوهشگاه بوده است.

وی با تشریح شرایط گذشته فعالیت‌های دفتر طرح‌های ملی بویژه در شرایط کرونا، عنوان کرد: حضور پررنگ دفتر این روز‌ها در شورا‌های ملی مشهود است و کل پروسه طرح‌ها در داخل خود وزارتخانه انجام می‌شود. زمان بررسی طرح‌ها هم از سه ماه به دو تا سه هفته تقلیل پیدا کرده و مبلغ فعالیت‌های پژوهشی پرسشنامه‌ها هم کمتر شده است.

وی درباره تغییرات فنی بنیادین دفتر طرح‌های ملی گفت: ما به شیوه نظام‌مند پرسشنامه‌ها را در این دوره کار می‌کنیم. یکی از معضلات نشست‌های افکارسنجی، عدم پاسخگویی است که در سال‌های اخیر زیاد شده، شیوه‌های ساده انگارانه‌ای در این رابطه وجود داشت، اما باز با اهتمام تیم، گزارش تفصیلی کیفی هم ما ارائه می‌دهیم. بنظرم بازگشت همه طرح‌های ملی به درون وزارت مهمترین اتفاق دو سال اخیر است که باعث کیفیت داده‌ها شده است.

وی درباره فعالیت‌های در دستور کار مرکز هم توضیح داد: زمانی ما در مرکز مستقر شدیم، شش پیمایش ملی معوق داشتیم، تلاش کردیم اینها معلق نشوند و به رغم مشکلات بودجه‌ای آنها را هم راه اندازی کنیم. از پیمایش‌های مهم ما نگرش‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانی بود که توسط شبکه ملی خودشان ارائه شد. پیش از نوروز هم ما طرح ملی سبک زندگی ایرانیان را راه اندازی کردیم و پیمایش بعدی دستور کار همین خواهد بود.



وی اظهار داشت: الان علاوه بر پیمایش تلفنی همین پژوهشگاه همکاران من در ۳۱استان و روستا‌ها پیمایش وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران در حال انجام است. تلاش داریم تااخر همین هفته مرحله جمع اوری داده‌ها انجام و سپس هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر انتظاری را با مدیریت طرح‌های ملی در دستور کار بگیریم. پیمایش دیگر طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان انجام می‌دهیم. پیمایش دیگر آرزو‌های جوانان با اجرای دکتر حدادی صورت خواهد گرفت.

جعفری توضیح داد: بالغ هشتاد نظرسنجی از پژوهش‌های کرونا، ارز ترجیحی، خدمات فرهنگی شهرداری، منزلت هیئت بین ایرانیان، سواد ادبی و امید اجتماعی ایرانیان در دستور کار است و کنار اینها هم دستور کار مدونی طراحی شده مثل پیمایش‌هایی با عناوین سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان، سواد فرهنگی و ... امسال انجام خواهد شد.

در ادامه دکتر یاحک نیز در صحبت‌هایی گفت: برخی پیمایش‌ها سابقه چندین دهه دارد و اینها باید تکرار شود و یکی از ماموریت‌های پژوهشگاه این است که باید به نیاز‌های پژوهشی پاسخ دهد. خوشبختانه این مهم انجام و ریل گذاری خوبی صورت گرفت.

وی اظهار داشت: اجرا و گرداوری داده‌ها مهمترین بخش یک پژوهش است و اگر این مخدوش باشد، مسیر غلط پیش رو قرار می‌دهد پس دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد تا نظارت قوی و گرداوری با راهوری خود مرکز انجام شود. الان خانواده یکی از مسائل مهم ما است، اما ما شاهد هستیم که خیلی در این عرصه نهاد‌ها و مراکز کار و پژوهشی نمیکنند الان دفتر طرح‌ها چند طرح در این رابطه در دستور کار دارد.

جعفری در بخش پرسش و پاسخ در ارتباط با پژوهش های امنیت شغلی و مرجعیت اصناف درباره سیاست‌های محرمانگی پژوهش‌ها توضیح داد: داده مهمترین بحث حکمرانی است وقتی راجع به سیاست صحبت می‌کنیم باید خیلی مراقب باشیم که رایگان اینها را در اختیار دیگران قرار ندهیم. البته نرخ وجود داده‌هایی در سطح محرمانگی خیلی محدود است شاید کمتر از پنج درصد داده‌ها مشمول این سیاست می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر عملیاتی شدن پژوهش‌ها در سطوح اجتماعی، سیاسی ،‌اقتصادی و فرهنگی گفت: وقتی یک دولت اساس سیاست گذاری‌های حوزه‌هایش را پژوهش و کرنش به علم می‌گذارد شاید هم در کوتاه مدت اثرش را نبیند اما باز هم باید امیدوار بود چون می‌خواهد کار کند و این ارزیابی‌ها نوید پیوست‌های علمی و امیدواری برای اثرگذاری در جامعه را می‌دهد ما در خیلی ساحت‌ها ورود به عرصه عملی کردیم در همین پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها مجلدی بیرون آمده که داده‌هایش همه مشخص است .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشن برآورده شدن آرزو‌های ایتام و محسنین در بهشهر
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در دولت سیزدهم
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • کدام هزینه های ساختمان بر عهده مالک و کدام بر عهده مستاجر است؟