Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@01:28:38 GMT

بستن کمر همت برای نابودی کشور

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۴۱۵۵

بستن کمر همت برای نابودی کشور

صنعت بیمه در همه جوامع پشتوانه‌ای برای مردم در مواقع بروز سوانح و بلایای طبیعی است، اما کدام شرکت بیمه برج دو قلو متروپل آبادان را با بی توجهی به اخطار‌ها و تذکر‌ها تحت پوشش خود قرار داده است؟ دوره میانة تاریخ ایران حوادث و بلایای طبیعی بسیاری را در جابه جـای جغرافیـای خـود تجربه کرده است. با مطالعه و بررسی در متون و منابع تـاریخی ایـن دوره در مـی یـابیم کـه تعدادی از این بلایا بیشتر از همه به وقوع پیوسته و در نتیجه زندگی اجتماعی را با مصائب و دشواری‌های بسیاری مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زلزله از زمره پرمخاطره‌ترین و شوم‌ترین بلایای طبیعی به شمار میرود که مـیتوانـد در یک کشور رخ دهد. سرزمین ایران به علت موقعیـت جغرافیـایی، قرارگـرفتن در مسـیر گسل‌ها و نوار زلزله خیز دنیا، فشار فزاینده و در عین حال دائمـی صـفحه عربسـتان بـه سمت ایران همواره یکی از نا آرام‌ترین و پرتکاپو‌ترین و در نتیجه از مناطق پرزلزلة جهان محسوب میشده و زلزله‌های مهیبی را در طـی تـاریخ خـود ثبـت کرده است.
پدیده خشکسالی ناشی از نیامدن باران و نزولات جوی است ایران به لحاظ جغرافیایی و با توجه به قرارگرفتن در بین دو رشته کوه البرز و زاگرس، که مانع از ورود باد‌های مرطوب دریای خزر و مدیترانه به بخش مرکزی آن میشود، سرزمین گرم و خشک به شمار میآیـد؛ لذا کم آبی و نبود نزولات جوی بخش وسیعی از آن را به کویر مبدل کـرده و بـا توجـه بـه خشک شدن رودها، قنوات و چاه ها، پدیدة خشکسالی امری بسیار متداول و در عین حـال رنج آور برای مردم این سرزمین در طی تاریخ بوده است.
سیل از جملة بلایای طبیعی به شمار میرود که می‌تواند در هر نقطـه‌ای از سـواحل و کوهستان یا در سرزمین خشک و نیمه بیابانی اتفاق بیفتد. پرداخت به این بلایای طبیعی، هر چند اندک و پراکنده، مورد توجه دولت بـوده است. گزارش‌های آنان حکایت از آن دارد که بـارش هـای سـنگین یـا بالاآمـدن آب رودخانه‌ها موجب وقوع سیل میشده است.
بلایا و حوادث طبیعی در هر مقطعی از تاریخ میانه ایران که به وقوع می پیوست، بی تردیـد مجموعه‌ای از نتایج و پیامـدهای مخـرب و زیـان بـار را در ابعـاد و زمینـه هـای مختلـف اقتصادی، اجتماعی، و حتی سیاسی برجای مـی نهـاد.
در ایـن میـان تاثیر اقتصـادی و اجتماعی آن امر محسوس تری نسبت به پیامد‌های دیگر بود. علت این مسئله نیـز در ایـن امر نهفته بود که مردم و زندگی آنان تحت تأثیر مستقیم آن قرار داشته است.
بلایای طبیعی چنانچه پیشتر اشاره شد، آسیب‌ها و نتایج تلخ بسیاری را برای مردم در پی داشت. در درجة نخست و حتی قبل از خسارات مـالی، بایسـتی بـه تهدیـد مسـتقیم جـان انسان ها، به منزله مهمترین و محسوس‌ترین پیامد آن، اشاره کرد. لـذا بـی علـت نیسـت کـه همواره از این پیامد به منزله معیار سنجش میزان اهمیت و عظمت حوادث و بلایای طبیعـی استفاده می‌شده است.
البته از همان آغاز بایستی خاطرنشان کرد که میزان تلفات انسـانی حـوادث یـا بلایـای طبیعی به یک اندازه و به یک شکل نبوده است. بعضی از این مرگ و میر‌ها مستقیماً ناشی از خود بلایا بود؛ بدین صورت که با خرابی و ویرانی ساختمان‌ها یا فرو رفتن زمین در پی زلزله برخی نیز غیر مستقیم و بر اثر نتایج و پیامـدهای بلایـای طبیعـی اتفاق می‌افتاد. کمبود مواد غذایی، شیوع بیماری ها، فقدان امکانات در رساندن کمک هـای اولیـه، و گـاهی بی توجهی حاکمان و ضعف و نا کار آمدیشان موجب مر گ و میر انسـانی مـی شـد. در هـر صورت، بلایای طبیعی با توجه به تلفات بالای انسانی آن خـود موجـب کـاهش جمعیـت شهر‌ها و روستا‌ها و در نهایت کاهش نیروی مولد و رکود اقتصادی می‌شد.

از آنجایی که محیط زندگی ما سرشار از ریسک است، شرکت‌های بیمه کاری که می‌کنند این است که در صورت وقوع رویداد زیانبار ناشی از ریسک، زیان مالی وارده را جبران می‌کنند، لذا بیمه ابزاری برای جبران مالی زیان یا خسارت وارده است. در ایران اکثر شرکت‌های بیمه، زیان‌های روحی، روانی، اجتماعی و بطور کلی خسارات غیرقابل جبران نظیر خسارات ناشی از جنگ و شورش، انفجار‌های هسته ای، یا خسارات عمدی را جبران نمی‌کنند. بر این اساس شرکت بیمه صرفا زیان‌های قابل تبدیل به پول، قابل اندازه گیری برحسب ریال و غیرعمد را جبران می‌کند.
صنعت بیمه به عنوان پشتوانه‌ای برای کشور و مردم جامعه فعالیت می‌کند و باعث می‌شود در شرایط بحرانی مردم کمتر دچار خسران شوند. با این حال بخشی از مردم اعتقادی به صنعت بیمه ندارند و خود را در برابر حوادث طبیعی و غیر طبیعی بیمه نمی‌کنند. در کشور ما جز بیمه شخص ثالث که اجباری محسوب می‌شود بسیاری از مردم حتی رشته‌های دیگری از این صنعت را نمی‌شناسند و شاید هم مشکل اصلی آن ریشه در اقتصاد و میزان درآمد‌های مردم دارد، اما با این حال مردم، شناخت و توانایی خرید بیمه نامه جدیدی را در کشور ندارند و همین موضوع باعث می‌شود از کشور‌های دیگر عقب مانده و ضریب نفوذ بیمه در کشور تغییری نکند.
ضریب نفوذ بیمه در ایران نسبت به کشور‌های شاخص و حتی متوسط جهانی در صنعت بیمه، رقم قابل توجهی است. ضریب نفوذ بیمه در هلند به جز سال ۲۰۱۷ که به رقم ۹.۶ درصد رسیده است، پیوسته بیش از ۱۰ درصد بوده و این ضریب در آمریکا نیز در مرز ۸ درصد در نوسان است. همچنین متوسط ضریب نفوذ بیمه در جهان نیز در سال‌های اخیر در حدود ۷ درصد بوده است، اما ضریب نفوذ بیمه در ایران طی سال‌های مورد بررسی اگرچه با افزایش ۲ برابری مواجه شده، اما همچنان پایین است.
حادثه ساختمان متروپل یا همان برج‌های دوقلوی متروپل به قدری دل هموطنان ما را به درد آورد که از همان ساعات اولیه، همگان برای امداد و نجات کمر همت بستند.     نوع بیمه برج‌های دوقلوی متروپل چه بود؟ کدام شرکت بیمه این برج و قلو را تحت پوشش خود قرار داده است؟
حدودا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر بود که این حادثه رخ داد. حادثه‌ای که بلافاصله رئیس‌جمهوری که در سفر عمان به سر می‌برد، به معاون اول خود دستور داد ضمن اعزام گروه‌های امدادونجات سازمان آتش‌نشانی تهران برای امداد به آسیب‌دیدگان، تمامی امکانات استانی و کشوری را برای رسیدگی فوری به سانحه به کار گیرد. حادثه‌ای که به استناد خبر خبرگزاری مهر به نقل از وزیر کشور، جان ۲۸ نفر از هموطنان ما را گرفت.
متروپل یک برج ۱۰ طبقه دوقلو بود که توسط یک هلدینگ ساختمان‌سازی در محله امیری آبادان ساخته شده است. متروپل نه مثل پلاسکوی تهران یک ساختمان قدیمی بود که فرسودگی، عامل فروریختن آن باشد و نه غیرقانونی ساخته شده بود که فروریختن آن را بتوان به عوامل غیرسازه‌ای ربط داد.
هلدینگ عبدالباقی، مالک و سازنده این برج‌ها با مدیریت حسین عبدالباقی است که در حال حاضر بخش عمده‌ای از ساخت‌وساز‌های اطراف اروند را مدیریت می‌کند. سایت این هلدینگ، مدعی‌ست که نزدیک به ۷۰ سال سابقه در حوزه ساخت و ساز شهر آبادان دارد. همچنین در این سایت می‌توان به وضوح دید که بخش عمده‌ای از ساخت‌وساز‌های تجاری آبادان توسط تیم عبدالباقی انجام شده یا در دست انجام است.  
ساختمان یا همان برج‌های دوقلوی متروپل دارای نواقص عمده بوده است. همانطور که همه دیده و یا خوانده اید و اخیرا فیلمی از یک خبرنگار منتشر شد که حدود یک سال پیش پایه‌های این سازه عظیم ساختمانی را کج و سست نشان داده و معترض چگونگی دریافت جواز از شهرداری شده است. سازمان نظام مهندسی نیز اعلام کرده که این هشدار را داده بودند و مالک ساختمان قول داده بوده که این نواقص را برطرف کند، اما چگونه از شهرداری جواز ساخت دریافت کرده است این خود جای سوال دارد.   نامه‌های سازمان مهندس ناظر اول در سال ۹۹، گزارش اخطار ناظر دوم، گزارش و اخطار سازمان نظام مهندسی در آبادان و همچنین نامه موافقت شهرداری با ساخت این ساختمان عظیم این روز‌ها در فضای مجازی دست به دست می‌شود. اسنادی که نشان‌دهنده فقط یک موضوع است؛ رانت و فساد.‌ای کاش مسئولینی که در رانت و فساد غوطه‌ور شدند و مسبب این گونه حوادث می‌شوند، کمر همت مسئولیت را پیش‌تر می‌بستند تا شاهد مرگ عزیزان و هموطنان خود در مواردی که می‌توان جلوگیری کرد، نباشیم.  
دیروز شرکت بیمه معلم اعلام کرده است که ساختمان متروپل آبادان تحت پوشش بیمه‌ای این شرکت قرار داشته است و کارشناسان این شرکت از همان ساعات اولیه حادثه به محل اعزام شده و در حال بررسی ابعاد و ارزیابی خسارات هستند.
با توجه به اینکه بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان ساختمانی برج متروپل آبادان تحت پوشش این شرکت بیمه است، کارشناسان این شرکت بیمه‌ای از همان ساعات اولیه این حادثه دلخراش در محل حضور یافتند و اقدام لازم جهت ارزیابی و برآورد خسارت به عمل آمد. بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان ساختمانی این برج تحت پوشش این شرکت می‌باشد، ولی چون هنوز تکلیف میزان خسارت مشخص نشده آمار و اطلاعات دقیقی در دست نیست.
اما سوال اینجاست که شرکت‌های بیمه‌ای تا چه میزان می‌توانند در جلوگیری از حوادث این چنینی نقش داشته باشند؟
حوادثی از قبیل پلاسکو به دلیل عمر بالا و فرسودگی ساختمان که شرکت‌های بیمه دیگر نباید آن‌ها را تحت پوشش قرار دهند، تا مجبور به انجام دستورالعمل‌های نوسازی شوند. حادثه متروپل یک ساختمان فرسوده با عمر بالا نبود، بلکه یک سازه عظیم بود که مجوز ساخت گرفت. در حالی که به گفته شاهدان عینی، به دلیل خاک نرم، این خیابان و این محله گنجایش چنین ساختمانی را نداشت.
این ساختمان را بیمه مسئولیت کارفرما شده یعنی بیمه‌ای که در قبال کارکنان ساختمانی است. آیا این بیمه فقط موظف و مکلف به پرداخت هزینه‌های ساختمانی و حوادث کارکنان و کارگران ساختمان‌سازی است یا مصدومان، مجروحان و فوت‌شدگان را هم تحت پوشش قرار می‌دهد؟  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: حوادث و بلایای طبیعی وقایع طبیعی بلایای طبیعی حسین عبدالباقی آبادان متروپل آبادان ضریب نفوذ بیمه شرکت های بیمه بلایای طبیعی صنعت بیمه شرکت بیمه بیمه ای برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۴۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند

محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات، به‌ویژه شهر دوبی است.»

«در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونر‌ها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشور‌های آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشور‌های آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشور‌های دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید: «چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشور‌های همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشور‌ها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود، اما در شهر‌هایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی (مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برند‌های مختلف عرضه شد.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه بی فایده است
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه ناکارآمد است
  • پاسخگویی مرکز امداد شرکت گاز به ۸۴ هزار تماس تلفنی مشترکان گاز طبیعی 
  • حرف‌های سلمان نون خ با مردم در ساختمان صدا و سیما |‌ ویدئو
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد است