Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها_قلب یک ملت ساعت هاست در متروپل آبادان می تپد و مردم و مسئولان از ساعات اولیه برای نجات یک شهر پای کار ایستادند.

به گزارش ایران اکونومیست از آبادان، نجات و ایستادگی با روح خرمشهر و آبادان تو هم رفتگی تاریخی دارد و نمی شود این دو شهر را نام برد و به ایستادگی جهان آرا ها و فتح خرمشهر و شکست حصر آبادان تعظیم نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی و فرهنگ مردم این دیار بدون فهم مقاومت گنگ و ناقص است و شناسنامه این مردم با ایستادن و صبر بر تلخی ها ثبت و صدور شده است.‌ مادران و پدران این سرزمین درس شکیبایی را به نیکویی به فرزندان خود آموختند.

 اگر از تاریخ فتح خرمشهر در سوم خرداد 1361 تا شکست حصر آبادان در عملیات ثامن‌الائمه ، چهل سال هم گذشته باشد باز هم رنگ و بوی و طراوت ایستادن از کوی و برزن این دیار به مشام می رسد.

متروپل آبادان امروز انبان غمی است که بر دل مردان و زنان ملت غیور خوزستان سنگینی می‌کند ‌و‌یکبار دیگر اینباردر دوم خرداد 1401، خبری تلخ ملتی را مبهوت کرد. خبر این بود «ساعت 12:30 امروز دوم خرداد ماه، ساختمان تجاری 10طبقه متروپل در شهرستان آبادان منطقه ته‌لنجی امیری ریزش کرد.»

همین یک خبر کافی بود که دریای از غم‌ شهر غبارآلود آبادان و خرمشهر را فراگیرد. واژه غم و بی اطلاعی از آنچه رخ داده دو صفت غالب بر پیکر شهر بود و مردم بهت آلود به ریزش برج های دوقلوی عبدالباقی به نظاره ایستاده بودند. 

در نخستین واکنشها مردم از همدیگر جویا می شدند و اینکه چه کسانی نیستند و اینکه احتمال حضور در برج های دوقلو را داشتند، یکهو کوهی از غم بر سر آدمی فرو می ریخت. 

مادران یگانه عناصر برجسته این انتظار و غم که گریان و‌ نگران جویایی فرزندان خویش بودند و هر خبری آنها را از حالی به حال دگر مبتلا می کرد.

کوچه پس کوچه های تنگ و تاریک امیری آبادان امروز قلب تپنده یک دنیا است که آیا از پس خروارها آوار صدای به گوش می رسد!

نبود فرمانده میدان، نخستین کاستی در نبرد با آوار

از ساعت 12و نیم روز نحس دوم خرداد همه چشم ها و رسانه ها گوش به امیری دوخته بودند که بدانند چه چیزی مخابره می شود و چه نیازی کمک است. 

میدان شلوغ متروپل از نبود فرماندهی یگانه تاکنون رنج می‌بُرد و این به شایعات و ابهامات ضریب دو چندان داد. اینکه آخرین وضعیت چیست و چه نیازی است و مردم چه باید کنند فقدان فرماندهی را بیشتر نشان می‌داد. 

در ساعات اولیه می بایست این مدیریت بحران تعیین تکلیف می شد. امری که هر چند در ادامه تا حدودی سامان پیدا کرد.

پا به کار بودن مسئولان و گسیل تجهیزات، دومین برجستگی حادثه متروپل

با وجود بدی آب و هوا و تاخیر در پروازها، مسئولان در همان ساعات اولیه به شکل گسترده از هلال احمر تا تامین اجتماعی، تا وزیر کشور و استاندار و معاون رییس جمهور در سر صحنه حضور پیدا کردند و این سبب گسیل سنگین تجهیزات از استانهای همجوار و تهران به آبادان شد که این مساله تا حدودی سرعت آواربرداری را زیاد و امیدها را افزایش داد.

در ساعت اولیه نبود تجهیزات و نیروی متخصص خیلی مشهود بود که این بعدا جبران شد.

مردم، قهرمان همیشگی صحنه ها

مردم ایران فرقی نمیکند جنوب یا شمال ، سیل یا زلزله تا متروپل همیشه همدل و یکصدا حضور داشتند. حضور مردم ، متروپل را به صحنه برادری و انسجام برای نجات تبدیل کرد.

 با وجود تلاش بسیاری از رسانه های معاند، مردم از این صحنه مملو از غم یک انسجام امیدوارکننده به نمایش گذاشتند. این سرمایه مهم و قابل اعتنایی است.

 هر چند در این بین حضور گسترده مردم و نبود نظم سازمانی گرفتاری هایی را سبب گشته بود که با توجه به ناایمن بودن ساختمان باید ضوابط ایمنی رعایت شود.

رسانه ، گمشده متروپل

از ناکامی های واقعه متروپل نبود نظم و انضباط رسانه‌ای بود که باعث ایجاد مشکلاتی در تصویرسازی صادقانه از متروپل گردید. حجم بالای تولید رسانه ی شهروند محور و انتشار آن در فضای مجازی بدون رعایت استانداردهای یک پوشش رسانه‌ای از حادثه و ارایه آمارهای متناقض از مسئولان با ربط و بی ربط تصویری آشفته از متروپل ارایه داد. 

به طوری که این کاستی رسانه‌ای سبب شد که مرگ و دستگیری مالک متروپل از سوی قوه قضائیه بر اثر اشتباه یک رسانه به محور و مسأله اصلی حادثه تبدیل شود .‌

رسانه ها ناخواسته دچار دودستگی اینکه عبدالباقی سازنده متروپل به عنوان عامل اصلی ماجرا آیا کشته شده است یا دستگیر شده است، شدند و بخش عمده انرژی رسانه معطوف به همین موضوع شد. 

اگر شفافیت و پختگی رسانه ی رعایت می شد، ابهامات به این سرعت و حجم تولید نمی شد. به طوری که با وجود سرعت العمل مناسب قوه قضاییه در دستگیری بخش عمده متهمین، که امید بخش بود، ولی مردم هم‌چنان در مسأله عبدالباقی اقناع نشدند.

آوار برداری متروپل آبادان با سرعت مناسب در حال انجام است و امید است با رفع کاستی ها در اطلاع رسانی، مدیریت قوی میدان و انسجام بخشی در میدان و مستحکم سازی سازه کناری متروپل؛ افراد گرفتار زیر آوار سریعاً خارج شوند.

گزارش از اکبر بهاری

341

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۸۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم امید آفرینی در لرستان/ رسانه‌ها از روی حدس و گمان قلم نزنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید احمدرضا شاهرخی امروز سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه فرهنگ و اقتصاد دو بال پیشرفت و توسعه هستند، اظهار داشت: اهل رسانه که در نزد مردم معتبر و قلم و سخن نافذ دارند، گنجینه هستند و باید در خدمتگزاری به مردم قلم و زبان خود را به کار گیرند.

از روی حدس و گمان قلم نزنیم

وی با تأکید بر اینکه از روی حدس و گمان سخن نگوییم و قلم نزنیم، افزود: جمهوری اسلامی یک نظام مردمی است، آگاهی دادن به مردم که پایه انقلاب و نظام هستند؛ مانند هوا نیاز است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تأکید بر اینکه آگاهی دادن درست، کارشناسی، به‌دوراز بداخلاقی‌ها در همه عرصه‌ها موردنیاز است و اهل رسانه اولین گروهی هستند که این وظیفه را انجام می‌دهند، گفت: در این راستا سه وظیفه عمده اهل رسانه اطلاع‌رسانی درست، نقد منصفانه و تبادل آرا است.

حجت‌الاسلام شاهرخی، بیان داشت: یک ملت آزادی‌خواه آزادی را به ارمغان می‌آورد، آزادی قلم در قانون اساسی مورد تأکید است، اهل رسانه می‌توانند در رشد و کمال ملت مؤثر باشند.

وی بر لزوم انتقاد سازنده، بر اساس آمار، اخلاقی و پرهیز از تهمت، بی‌اخلاقی و... از سوی رسانه‌ها تأکید کرد.

برنامه «اعتلای فرهنگی» خرم‌آباد تدوین و اجرا شد

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نماینده ولی‌فقیه در استان وظایفی بر عهده دارد، در ارتباط با امام‌جمعه خرم‌آباد نیز برنامه‌ای تحت عنوان «اعتلای فرهنگی» شهر تدوین کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام شاهرخی با اشاره به همکاری مدیران اجرایی و تشکل‌ها و دنبال‌کردن هشت مسئله اساسی شهر با بهره‌گیری از ۲۵ کارشناس در این راستا، بیان داشت: ترویج سبک زندگی اسلامی در نهاد خانواده، توجه به حجاب و عفاف در جامعه، ارتقای کیفی مراسم نمازجمعه، بزرگداشت سالروز اقامه اولین نمازجمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بسط و گسترش جهاد تبیین باهدف بصیرت‌افزایی و بیان خدمات نظام و توطئه دشمنان در جنگ شناختی، ارتقای کیفیت مدیریت مساجد، ارتقای روحیه پهلوانی و ترویج آموزه‌های اخلاقی در بین ورزشکاران، انسجام‌بخشی دررابطه‌با تشکل‌های فرهنگی از جمله هشت مسئله اساسی بوده که دنبال شده است.

وی بیان داشت: ۵۸۳ برنامه نیز در راستای این هفت مسئله در شهرستان‌ها برگزار شده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در عرصه فرهنگ ۱۲ مسئله راهبردی در استان احصا شده است، گفت: ایجاد هیئت‌های اندیشه‌ورز، ایجاد مجمع مشورتی جوانان دفتر نماینده ولی‌فقیه، بازدید از نقاط مختلف و رصد وضعیت، تعامل با نهادهای دولتی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اقدامات دراین‌رابطه بوده است.

حجت‌الاسلام شاهرخی با بیان در حوزه روحانیت هفت برنامه راهبردی را احصا و پیش‌بینی کرده‌ایم، گفت: رصد مدارس حوزه علمیه، ارتباط با طلاب و روحانیون، ارتقای سطح آموزشی و دینی حوزه‌های علمیه و... از جمله اقدامات در این زمینه بوده است.

«سخن درمانی» برای لرستان نتیجه‌ای ندارد

وی با اشاره به تعریف هشت راهبرد در حوزه جوانان، گفت: در عرصه اقتصاد نیز راهبردها و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به نامه‌نگاری با سران قوا در رابطه مسائل و مشکلات مردم لرستان، افزود: وضعیت استان را بیان کردیم، سخن درمانی و دیدار درمانی در لرستان نتیجه ندارد، لرستان نیازمند کاردرمانی است.

حجت‌الاسلام شاهرخی، گفت: نظام خدمات اساسی انجام داده، اما شاهد توسعه متوازن در لرستان نیستیم، لرستان نیازمند تحول همراه با جهش است.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم امید آفرینی در جامعه در کنار بیان مسائل و مشکلات از سوی رسانه‌ها، عنوان کرد: اطلاع‌رسانی ما همیشه بر پایه آمار و اطلاعات دقیقی بوده، ورود ما از باب هدایت و نظارت در مسائل است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به بازدید از ماشین‌سازی خرم‌آباد و روند مطلوب فعالیت این واحد اقتصادی، گفت: برخی از مصوبات سفر در مورد آن انجام و برخی هم باید عملیاتی شوند.

حجت‌الاسلام شاهرخی در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم پرهیز از تمسخر و تخریب مدیران و مسئولان از سوی رسانه‌های استان، افزود: اهل رسانه باید کمک کنند مشکلات استان حل شود و نقدها منصفانه باشد، همچنین کسی حق ندارد مقابل انتقاد سازنده و همراه با مستندات و آمار بایستد.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم برخورد با استخدام‌های غیرقانونی از سوی دستگاه‌های نظارتی، گفت: بعضی کارها ظاهرش قانونی و باطن آن تبعیض است و این را به سازمان بازرسی هم اعلام کرده‌ایم.

کد خبر 6093100

دیگر خبرها

  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان
  • «بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت
  • گولسیانی: سپاهان بهترین تیم نیست ولی حریف سختی است/ از قهرمانی نا امید نیستیم+فیلم
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • گزارش زنده: هوادار ۰- صنعت نفت ۰
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی درپی درگذشت مسعود اسکویی
  • زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان نواخته شد
  • ساعت پخش زنده بازی هوادار و صنعت نفت آبادان‌ + پخش آنلاین
  • لزوم امید آفرینی در لرستان/ رسانه‌ها از روی حدس و گمان قلم نزنند
  • چمران: در شورایی که زنده است اختلاف‌نظر طبیعی است